LEGO-ziekenhuizen

Bouw met LEGO een ziekenhuis voor corona-patiënten. Je mag ook papier gebruiken voor bv. de meubeltjes. Bezorg ons een mooie foto van jouw ziekenhuis. De mooiste en meest praktische ziekenhuizen belonen we met een LEGO-technics-set.

Periode 4 april tot 17 april 2020

Lise Thyvelen

De zwaarst getroffen patiënten liggen in de afdeling waar ze beademd worden. Gelukkig zijn dit er weinig en liggen er meer patiënten in het deel waar de mensen bijna genezen zijn. Het labo in het midden onderzoekt de stalen die ter plaatste worden afgenomen.

Dit LEGO ziekenhuis werd als winnaar uitgeroepen voor deze periode - Proficiat!

Lucas Kindt

We bouwden een corona-ziekenhuis van Lego.
Het corona-ziekenhuis staat midden in een zelf gemaakte drukke Lego city stad.
Ik heb heel veel foto’s genomen en enkele filmpjes gemaakt. Het is een stopmotion filmpje.
Kijk best een paar keer, want je zal niet alles in één keer gezien hebben.

Margaux Demeyere

Een corona-dorp gemaakt met ziekenhuis 

Michiel Mervielde

Een coronaziekenhuis met 2 dokterskabinetten, afdeling intensive care, afdeling voor patiënten die al aan de beterhand zijn, en eetruimte met sanitair voor de medewerkers.

Cyriel Dhaenens

Speciaal gebouwd ziekenhuis om enkel de corona patiënten te behandelen. De verpleging heeft speciaal beschermende kleding aan. Met de helikopter gaan ze super snel de patiënten halen.

Lora Lagast

Een ziekenhuis voor zowel corona als niet-coronapatienten. Er is ook een bureau en de ziekenwagen is hoogtechnologisch. Alle patiënten -1.5 m afstand!

Mirte & Ibe & Ties

Het is een campus geworden met een kinder- en volwassenenziekenhuis, incl. TGV-verbinding tussen de gebouwen, helikopters,... zelfs een Coronaduikboot, mocht iemand in het water belanden :-)

Siebe Demuytere

Het majestueuze veldhospitaal is zeer bekend bij de legofiguren, als er iets met hen gebeurt (zoals een been of een arm af) gaan ze er naar toe. Het is gebouwd in de middeleeuwen, maar na enkele renovaties ziet het er zo uit.

Laurens Delbeke

Een mooi corona ziekenhuis van Laurens Delbeke. Er zijn verschillende dokters aanwezig en de patiënten kunnen snel van de ziekenwagen op het mobiele bed naar binnen worden gebracht.

Quinten Pyfferoen

De patiënten kunnen in dit ziekenhuis met de trein worden gebracht, heel praktisch. Ook is er op het dak van het ziekenhuis een platform voorzien voor de medische helikopter. Er zijn ook drie verdiepingen en heel wat bedrijvigheid. 

Noah Vrijelinck

Via de helikopter en de ambulance kunnen de patiënten snel naar het ziekenhuis worden gebracht. Speciaal aan dit ziekenhuis is ook het labo waar wetenschappers op zoek gaan naar een vaccin tegen het coronavirus en een ontspanningsruimte voor het medisch personeel.

Kasper Soetaert

Coronaziekenhuis met transportmogelijkheden

Kyenta Vandermoere

Een ziekenhuis met op de eerste verdieping een volledige corona afdeling, inclusief een quarantaine kamer. Op het gelijkvloers is er plaats waar het verplegend personeel even kan verpozen in de keuken en de tuin.

Gies De Stercke

Een kamer op de intensieve zorgen. De kamer kan volledig worden afgesloten en bevat verschillende hoogtechnologische apparaten. Check ook het filmpje met de volledige uitleg over de kamer.

Noud Bols

Er is politiecontrole aan het ziekenhuis. Iedereen wordt gescreend voor hij iemand mag bezoeken in het ziekenhuis. Om de slachtoffers van corona op te vangen zijn alle moderne voorzieningen aanwezig.

Robbe Vancoillie

Een vliegtuig brengt de corona slachtoffers van over gans het land naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis zijn er verschillende kamers. Onder andere 2 speciale ruimtes voor intensieve zorgen met specifieke beademingsapparaten. 

Aloïs Forment

De heli brengt de patiënten op een veilige manier naar het ziekenhuis. De mondmaskers worden niet vergeten en zijn er in verschillende kleuren. De mensen die volledig genezen zijn krijgen een bloemetje bij het verlaten van het ziekenhuis. Bekijk zeker het filmpje, want er zijn nog veel meer mogelijkheden in dit ziekenhuis.

Anna & Larsen Syryn

Dit is een enorm groot ziekenhuis met heel veel bedden, zeker voor 12 personen. Daarom is er ook met twee kinderen samen aan gewerkt. Aan de slagboom wordt iedereen gecontroleerd.

Lies & Willem Dequanter

Een ziekenhuis met een enorme capaciteit, zelfs dubbele bedden. Er zijn afzonderlijke afdelingen waar de zware en minder zware patiënten kunnen verzorgd worden. Onder het helicopterplatform kunnen de zieken direct worden behandeld. Hier is zeker een toekomstig dokter aan het bouwen geweest ;-) .

Matteo Van Dender

Een ziekenhuis die gebouwd is rond een volledige binnentuin. Op die manier kunnen alle bezoekers op een aangename manier communiceren met de patiënten die binnen in het ziekenhuis worden verzorgd. Dat zal de patiënten zeker heel veel deugd doen.

Martijn, Sander & Willem Vandenberghe

Een ziekenhuis met een fietsenstalling voor de bezoekers. Zo kunnen de bezoekers een gezonde fietstocht maken en hun geliefden ook direct een hart onder de riem komen steken. Verder is het helikopterplatform ook hier niet vergeten.

Artuur Loncke

Het ziekenhuis is volledig volzet met corona patiënten. In de tuin wordt niemand toegelaten omwille van de veiligheid. Buiten aan het ziekenhuis krijgen de zorgverleners volop steunbetuigingen. 

Leon Devoldere

Een loopbrug tussen twee afdelingen van het ziekenhuis, een goed idee om de patiënten uit elkaars buurt te houden. 

Liene Kempeneers

Een ziekenhuis met verschillende sorteerkamers

Alexander Philips

Een ziekenhuis met een mooi onthaal, waar iedereen op 1,5 meter afstand blijft van elkaar. Een labo waar alles onderzocht wordt. En om het werk van het verplegend personeel te verlichten brengt een robot hier de maaltijden rond.