Voor ouders

De Techniekacademie is al vele jaren een van de drijvende krachten achter de bewustmaking rond STEM-onderwijs in Vlaanderen. Met Techniekacademie Thuis proberen we STEM-onderwijs ook naar de woonkamers in Vlaanderen te brengen.

Waarom deze site?

Ook al zijn kinderen van nature actief en ondernemend, soms kan de verveling toeslaan. Zeker in ‘blijf in je kot’- corona-tijden als nu, kan het een hele onderneming zijn om je kind te entertainen. Ben je op zoek naar haalbare en leerrijke ideeën om je kroost technisch-creatief aan het werk te zetten? Dan ben je hier aan het goede adres!

In de rubriek Technische projecten vind je allerlei leuke projectjes. De meeste daarvan zijn perfect uitvoerbaar met alledaagse materialen. De opdrachtjes zijn vooral bedoeld voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het basisonderwijs. Die worden onderverdeeld in twee categorieën: Junior Techniekacademie: voor 8 à 10-jarigen en Tiener Techniekacademie: voor 10 à 12 jarigen.

 

Tal van mogelijkheden

In de rubriek Sites vind je allerlei pagina’s of sites waar je kind of jijzelf als ouder veel inspiratie kunt opdoen. De Techniekacademie organiseert tijdelijk ook technologische wedstrijden, waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Waag je kans!

Bij de Weetjewatt-vlogs zie je Jacotte. Zij is zot op wetenschappen en verhalen vertellen. Zij gaat samen met jou op zoek hoe STEM de wereld doet draaien.

Techniekacademie Thuis is een initiatief van de gangmakers achter De Techniekacademie met de steun van Hogeschool VIVES.