Wedstrijden

Techniekacademie thuis organiseert elke schoolvakantie verschillende wedstrijden en uitdagingen. Ook deze zomervakantie zijn er nieuwe wedstrijden. Neem snel een kijkje en haal alvast de legoblokken en technisch materiaal boven. Veel succes!

 

Krokuswedstrijd 2024

De krokusvakantie is volop in het thema van carnaval !

Laat je kind een eigen masker creëren én win een fantastisch cadeau! Zend een foto van je werkjes, je naam, je leeftijd naar techniekacademie@vives.be VOOR 19 februari.

Kerstwedstrijd 2023

Maak je eigen kerstboomversiering en win een fantastische prijs.

 

Zend een foto van je werkjes, je naam, je leeftijd naar techniekacademie@vives.be VOOR 8 januari en win een prachtig cadeau!

Projecten 2023-2

De Techniekacademie reeks zit er op! 

Wil je nog even nagenieten van alle mooie werkjes? Neem dan zeker een kijkje! 

 

Halloween wedstrijd

Herfstwedstrijd

BOOOOOOO! Het is tijd om te griezelen!

Laat je kind een eigen spookhuis creëren én win een fantastisch cadeau!

Zend een foto van het spookhuis, de naam en de leeftijd van je kind naar techniekacademie@vives.be VOOR 12 november en WIN!

Zomerwedstrijd

Laat je kind een eigen boot(je) creëren én win een fantastisch cadeau!

Eindereekswedstrijd

De Techniekacademie zit er op voor dit schooljaar!

Kan je er maar niet genoeg van krijgen?

Tijdens de voorjaarsreeksen vroegen we jullie om de gemaakte werkjes op te leuken en te pimpen en om een foto op te sturen. 

Deelnemen aan de wedstrijd tot 29 mei. De winnaar wordt persoonlijk en op sociale media bekendgemaakt op 1 juni.

Paaswedstrijd

Paaswedstrijd

Paasvakantie! En aan wat doet ons dat denken? Paaseitjes natuurlijk!

Laat je kind een eigen paasmand maken om eitjes te sprokkelen en nadien mooi te presenteren op de keukentafel.

Zend een foto van de paasmand, de naam van je kind, de leeftijd van je kind naar techniekacademie@vives.be VOOR  17 april en WIN een fantastisch cadeau!

Insectenhotelwedstrijd

De krokusvakantie komt er samen met de lente bijna aan! Graag bereiden we ons samen met de bijtjes, lieveheersbeestjes en vlinders voor op een fijne zomer.

Daarom willen we graag de populatie insectenhotels boosten met een wedstrijd 😊

Laat je kind een eigen insectenhotel maken en win een fantastisch cadeau!

Zend een foto van het insectenhotel, de naam van je kind, de leeftijd van je kind naar techniekacademie@vives.be VOOR  27 februari en WIN!

Kerstwedstrijd

Maak je eigen kerstboom en/of creëer je unieke fleece (deken/kussen/knuffel) 😎

Kerstboom 🌲: Ga op zoek in een tuin, langs een wandelweggetje of bos naar takken om je eigen kerstboom te maken. Versier die met mooie dingetjes én maak kans op een mega leuk cadeau!

Fleece🧵🧶: Ga op zoek naar oude fleece-dekens, truien, wol en creëer het gezelligste dekentje, knuffelbeer of kussen van deze kerstperiode.

Zend een foto van je boom of fleece, je naam, je leeftijd naar techniekacademie@vives.be VOOR 9 januari 2023 en WIN!

 

Griezelwedstrijd

Tijdens de herfstvakantie organiseren we een “griezelwedstrijd”👻 . Bouw met een LEGO een griezeldorp of maak een mooie/griezelige Halloween creatie. Laat al je creativiteit los en win één van onze mooie prijzen. Stuur de inzendingen naar techniekacademie@vives.be.🎃

Zomerbar

Het wordt een warme zomer. En dan wil iedereen al eens een lekker drankje drinken aan een zomerbar. Maak zelf een zomerbar met alles wat je kan vinden bij jou thuis. Het kan in hout, met Lego of volledig in herbruikbaar materiaal. Maak kans op een mooie prijs: smartgames IQ - FIT. Schol! 

Deze wedstrijd is afgesloten!

 

Waterbaan

Ga aan de slag met hout, plastiek of een ander materiaal. Bouw een eigen waterbaan, met misschien enkele watervallen. Een ideale opdracht tijdens een hete zomerdag.  Je kan een mooie prijs winnen: een STEM-robot

Deze wedstrijd is afgesloten!

Droomvakantie

Na enkele corona-jaren kunnen we terug reizen naar onze favoriete vakantiebestemmingen. Droom je van surfvakantie, een trektocht in de bergen of een weekje resort. Bouw met Lego je eigen vakantiebestemming. 

Deze wedstrijd is afgesloten!

Paaswedstrijd 2022

De klokken komen van Rome, de paashaas huppelt vrolijk rond en Techniekacademiethuis organiseert een paaswedstrijd. Bouw het mooiste Lego paasei en win een mooie set Lego Technics.

Deze wedstrijd is afgesloten!

 

Kerstwedstrijd 2021

Onze 🎄 ziet er een beetje 😥 uit met maar 1 bol. Kunnen jullie dit beter?

Wie maakt met LEGO een kerstboom, een kerststal of iets anders die met kerst te maken heeft?

Maak er één foto van en laat ons van verbazing uit onze eigen kerstboom vallen. 

Deze wedstrijd is afgesloten!

🎁Te winnen: 3x LEGO technics set (per leeftijdsgroep)

 

 

Wedstrijd lichtjes 2021

Om deze donkere dagen wat meer licht te geven gaan wij op zoek naar leuke verlichting tijdens de kerstvakantie. Denk maar aan een 🎄 die wordt versierd met lichtjes.

Laat je creativiteit de vrije loop. Maak een huis van Lego en stop er verlichting in of bouw een eigen creatie en stop er lichtjes in of op. Zolang het te maken heeft met lichtjes maak je kans op een fijne prijs. Stuur 2 foto's door, een foto met de lichten aan en een foto met de lichten uit. Het creatiefste project wordt beloond! 

Deze wedstrijd is afgesloten!

🎁Te winnen: 3x lichtbox met letters 

Micro:bit moeilijke nieuwjaarswedstrijd 2022

🎉De micro:bit is een kleine computer die je kunt programmeren, aanpassen en bedienen om je digitale ideeën, games en apps te combineren met de echte wereld. Wil je met de computer aan de slag? Beantwoord 10 vraagjes (surf hiervoor even rond). De beste deelnemers krijgen van ons een beloning. 🎉🥳

Probeer ook even jouw kerststal-lichtjes via onderstaand programma 'vallende lichtjes' te maken! 

🎁Te winnen: 3x micro:bit 

Deze wedstrijd is afgesloten!

Wedstrijd zomervakantie 2021

Onze Techniekacademie wordt elk jaar groter en groter. Dit jaar moeten we zelfs verbouwen en verhuizen. Wie helpt ons daarbij? Bouw met Lego een uitdagende bouwwerf of laat ons dromen van de meest tot de verbeelding sprekende werkplekken. 

Deze wedstrijd is afgesloten!

Paaseieren rapen 2021

Straks komen de klokken van Rome en laten in je tuin eitjes vallen. Daarom stellen we voor om met een micro:bit digitaal eitjes te laten vallen en digitaal op te vangen. Nog niet gehoord van de micro:bit? Wij bieden aan verminderde prijs zo’n micro:bits aan en we leggen het je allemaal uit hoe je dit kan programmeren (jullie wisten het misschien nog niet, maar tieners zijn excellente programmeurs). Naast de eitjes zijn er nog een heleboel mogelijkheden met de micro:bit . 

Maak de hoogste toren 2020

Wie een beperkte LEGO-collectie heeft kan op een andere manier aan de slag. Bouw een zo hoog mogelijke toren met alles wat je in en rond je huis kan vinden. Timmer met enkele latten een hoge constructie of stapel stoelen tot er geen meer in huis zijn. 

Bouw de hoogste LEGO-toren 2020

De liefhebbers van LEGOMASTERS zagen het al op tv, een zo hoog mogelijke toren bouwen met LEGO. Haal al je eigen LEGO uit de kast en bouw zo hoog mogelijk. Pas op dat hij niet valt 😉. Let op de hoogte, maar ook op de creativiteit.

Winterpret 2021

Komt er een witte kerst? Op skireis gaan kan niet in corona. De ijspistes zijn allemaal dicht. Allemaal spijtige dingen. Maar wat kunnen we wel doen! We bouwen onze eigen winterpret, van sneeuwballengevecht tot een eigen skistation. 

Magic-cadeaubox 2021

Tja, familie- of vriendenbezoek bij het nieuwe jaar 2021 zal niet mogelijk zijn in deze corona-tijd. Hoe zullen we dan onze cadeautjes uitdelen?
Daarom kan het goed zijn om een magic-cadeaubox te ontwerpen en te bouwen. Gebruik hiervoor een micro:bit met luidspreker en schakelaar.
Als de cadeaubox geopend wordt, dan moet je een mooi muziekje horen en een lichtschouwspel zien. Verassing ten top naast het nieuwjaarscadeau die je wil uitdelen :-)

 

Wie kan een origineel programma opmaken voor onze micro:bit?

Wie heeft nog creatieve programmatjes voor de micro:bit?
 

Doe mee met onze MoreMotorBuild uitdaging

Ontwerp en bouw thuis een LEGO machine/robot die bestaat uit meerdere motoren.

Bouw een kettingreactie.

Bouw thuis met allerhande materialen een kettingreactie die zo lang mogelijk duurt. Zie wikikids. Gebruik hiervoor dominosteentjes, blokken, boeken, ballen, koordjes, legoblokjes... 

Bouw een LEGO-ziekenhuis.

Bouw met LEGO blokjes een ziekenhuis voor corona-patiënten. Je mag ook papier gebruiken voor bv. de meubeltjes. 

Doe mee met onze trein-mondmasker challenge.

Vanaf nu moeten we een mondmasker dragen als we met de trein reizen.

Bouw je station en treinroute en pimp de passagiers en conducteur met een cool mondmasker!

Doe mee met onze applaus challenge.

Tijdens corona-tijden is het belangrijk dat we applaudiseren voor de zorgverleners. 

Doe mee met onze OneMotorBuild uitdaging

Ontwerp en bouw thuis een bewegende "robot" die bestaat uit één motor en een hoop LEGO blokjes. Deze robot mag alle vormen en functies hebben zolang het maar beweegt (auto, diertje, vliegtuig, snorrenwapperaar,…).  Om je motor te laten draaien kan je een batterij gebruiken maar nog leuker is een 2de motor als generator te gebruiken! Je draait dan aan een hendeltje en jouw robotje begint leuk te bewegen :-).  Klik op de rode knop hieronder voor meer info en inspirerende filmpjes!

Doe mee met onze Balans Challenge

Tijdens corona-tijden is het belangrijk dat we in 'balans' blijven. Hoe lang kan jij in balans blijven?

Maquette van een aangepaste woning

Maak een maquette van een slimme aangepaste woning voor opa Mario, die met een rolstoel nog thuis woont.

Bouw je eigen LEGO pretpark.

Helaas zijn, tijdens en na de Herfstvakantie, alle pretparken gesloten omwille van corona. Wie bouwt het coolste pretpark met LEGO? Laat jullie inspireren door al de pretparken waar jullie ooit al eens zijn geweest.

Winterpret

Chloé De Ryck

Vooraleer het watervliegtuig kan opstijgen, heeft de sneeuwruimer de landingsbaan moeten sneeuwvrij maken.
De sneeuw-jeep rijdt zich vast op een berg sneeuw. Geen probleem dacht hij, ik bel de takelwagen, maar de takelwagen was vergeten zijn sneeuwbanden op te leggen waardoor hij zich al snel vast reed op de baan.
Het gezin van Chloé is met de mobilhome naar het hoge noorden gereden waar zij gaan kamperen samen met vrienden in een iglo, en daar hebben ze samen 'kunstsneeuw' gemaakt en hier gebruikt.

Laat het bewegen.

Voor wie een LEGO-motor heeft hebben nog een extraatje. Laat je verbeelding de vrije loop en laat via de motor een eigen ontwerp (geen bouwdozen aub) tot leven komen. Dit kan een auto, robot, wandelende tak of een giraf zijn. De deelnemers aan LEGOMASTERS krijgen extra punten bij het gebruik van een motor. Ga ook voor de extra bonus 👏👏👏. 

Tobias (11j), Kasper (10j) en Pepijn (5j) Eelbode

De 3 broers (Tobias, Kasper en Pepijn Eelbode) hebben samen nog een gezellige kerstmarkt gemaakt. 

De gezellige kerstmarkt telt verschillende kraampjes. Langs de toegangspoort wandel je naar binnen. Je kan er lekkere chocolademelk kopen, warme appels eten, ... Op het binnenplein staat er een charmante kerstboom en wordt er een vuurtje gestookt zodat de aanwezigen zich kunnen warmen tijdens de koude winterdagen. De grote sneeuwman torent hoog uit boven de kraampjes en ziet dat het er leuk vertoeven is

Kerstwedstrijd

Hé! Doe je mee aan de Kerstwedstrijd?!

Maak je eigen kerstboomversiering en win een fantastische prijs.

Zend een foto van je werkjes, je naam, je leeftijd naar techniekacademie@vives.be VOOR 8 januari en win een prachtig cadeau!